Gulvbehandling der giver en smuk og slidstærk flade

Gulvbehandling af trægulve giver boligen nyt liv. Med ganske få midler kan selv et meget grimt og ubrugeligt gulvfriskes op og få et meget smukt udseende. Først skal træet lige afslibes eller afhøvles, men så er det også klart til en ny overfladebehandling. Gulvbehandling er forskellige og der findes forskellig slags.

Typer af gulvbehandling

Afslibning og efterbehandling af trægulve er vores specialitet. Vi udfører altid gulvafslibning og gulvbehandling efter kundens ønsker og mulighederne er mange. Overfladebehandling med:

  • Gulvbehandling med lak, lud, sæbe, voks eller andet. hvid olie, hvid lak, hvid sæbe eller hvid lud er alle rigtig gode gulvbehandlinger. Lak
  • Lud
  • Sæbe
  • Voks
  • Olie

og meget andet. Du kan få inspiration ved at kigge forbi en farvehandel eller et byggemarked, hvor de har mange forskellige prøver på overfladebehandling af trægulve. Du kan også kontakte os for yderlige info.

Gulvmanden

Inden det endelige gulvarbejde igangsættes er det nødvendigt at afklare en række forskellige forhold. Derfor vil gulvmanden få en snak med kunden og aftale i detaljer der er som skal laves. Herefter vil kan foretage et gulvtjek, en såkaldt gulvvurdering, hvor der undersøges om træet, i det hele taget, kan afslibes så gulvet beholder sin styrke og ikke vil blive ødelagt. Vi oplever med mellemrum at et gulv er for tyndt og dermed ikke kan afslibes. Derudover vil gulvmanden tjekke om gulvet er lagt korrekt, om der er brandskader, niveauforskelle, søm der stikker for højt, undergulvet er sundt, borebiller og en række andre ting. Herefter vil denne gulvvurdering blive taget med i betragtning og diskutteret med kunden. Heldigvis er der i langt de fleste tilfælde ikke noget at bemærke og derfor kan man umiddelbart beslutte hvilken gulvbehandling der skal benyttes.

Gulvvurdering

Kundens ønsker til den nye gulvoverflade bliver nu efterkommet og diskutteret med kunden med baggrund af gulvvurderingen. I langt de fleste tilfælde er der ingen problemer i at påføre en hvilken som helst gulvbehandling uanset gulvets træsort og type. I mange tilfælde kan det dog være svært at være kunde og tage stilling til hvilken behandling som nu er flottest og bedst egnet til boligens trægulv. Her kommer vores viden og erfaring ind i billedet hvor vi på bedste vis prøver at rådgive og vejlede. I denne fase er noget af det vigtigste inspiration. Det vil sige at få den rette viden om det rent visuelle og hvordan trægulvet vil komme til at fremstå når gulvarbejdet er endeligt udført.

Gulvarbejdet

Når det er vurderet og slået fast at gulvet kan tåle en afslibning og efterbehandling og kunden har besluttet sig for hvilken type gulvbehandling der skal påføres, så er gulvarbejdet klar til at blive udført. Vi kan som regel med kort varsel træde til og udføre et hvilket som helst gulvarbejde på i København, på sjælland og Fyn. Nu kan det endelige gulvarbejde igangsættes hvor gulvmanden vil møde op på den aftalte tid og sted. Her vil han få en snak om detaljer og eventuelle tvivlsspørgsmål og de forskellige gulvmaskiner, rekvisitter og remedier vil blive bragt og. Herefter vil maskinerne blive indstillet til gulvtypen og påsat den kornstørrelse sandpapir som nu er nødvendigt.

Gulvafslibning og gulvbehandling

Gulvafslibningen igangsættes med den store valsesliber, hvorefter kantsliber og hjørnesliber vil blive benytet til hjørner og kanter. Om ønsket kan kunden være med i processen og godkende afslibningen når denne er udført. Herefter påføres den gulvbehandling som nu er aftalt. Og når dette arbejde er udført kan kunden godkende dette så godkendelserne er på plads og for at sikre at gulvarbejdet bliver udført som kunden ønsker det og til dennes fulde tilfredshed.