Lakering af gulve er en rigtig god løsning

Lakering af gulve kan foretages i alle faser af gulvets liv – og hellere én gang for meget end én for lidt. Det ’farligste’ for et trægulv er nemlig, at træet ligger råt, så det er udsat for støv, sand og fodtøj – og et gulv, der ligger med rå brædder tæt ved en dør, og derfor bliver vådt i nye og næ, vil heller ikke holde nær så godt, som et gulv, der er lakeret.

Gulvlak forsegler gulvet

Lakering af gulve er derfor en måde at forsegle træets overflade på, så vandet og skidtet ikke får kontakt med selve træet, men kun med lakken.

Lakering af gulve

Lak og lakering af trægulve med en rigtig god gulvlak. hvid lak eller en matlak, usynlig lakNu skal det naturligvis tilføjes, at der er andre måder at beskytte træet på end ved at lakere det, det kan fx være at en oliebehandling eller en sæbebehandling er mere ønskelig ud fra æstetiske overvejelser, men under alle omstændigheder er det vigtigt, at gulvets overflade lukkes.

Forskellige type lak

Lakering af gulve kan foretages med forskellige typer af lakker. De to overordnede typer er vandopløselige lakker og lakker baseret på opløsningsmidler. Og så kan du i øvrigt også vælge, om du ønsker en mat, en halvblank eller en blank gulvlak.

Lakering af gulve til krævende opgaver

Når gulvet er slidt, eller hvis der skal lægges helt nyt gulv, er det en mulighed at vælge laminat gulve, der både er smukke og ikke mindst meget slidstærke. Dette betyder at gulvene bliver ved med at se nye ud, år efter år.

Andre alternativer til lak

Mulighederne er mange når der tales lak og gulvlak. Afslibning af trægulve er ofte en forudsætning for et godt resultat, hvor trægulvet fremstår ‘trærent’ inden den endelige overflade lak påføres. En lakering uden afslibning først vil ikke fjerne ridser og hakker, men kun forsegle den oprindelige lak.

Kontakt os for en snak om dine trægulve og muligheden for lakering.