Trappeslibning

Trappeslibning og afslibning af trapper realiseres ofte i forbindelse med gulvafslibning. Som ved afslibning af gulve kan trapper med trætrin afslibes og blive ligesom som nye igen.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning tager længere tid pr. kvm end afslibning af gulve, og prisen udregnes derfor pr. trin og ikke pr. kvadratmeter. Der er en del processer til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Her skelnes ofte mellem:

  • Indre trapper
  • En trappeopgang
  • Udendørs trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle typer trapper i træ kan afslibes. Den lille forkant samt den horisontale trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, mellemstykker, sidestykker og gerichter og så videre.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i en bolig, eksempelvis lejlighed eller villa. Hvor til gengæld en trappeopgang er betegnelsen for trapper i en etageejendom. Trapper, der tidligere har været overfladebehandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper laves med en mindre gulvslibemaskine, og efter helt samme procedure som ved gulvafslibning Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af plankegulve og parketgulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trætrapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af slidfladen. Der indledes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den eksisterende behandling. Herpå afslibes der med finere og finere sandkorn, indtil finishen er iorden.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver en del mere end en normal afslibning af trægulve. Det skyldes at der anvendes små slibemaskiner, med indsnævret støvsuge kapacitet. Efter trappeslibning støvsuges alle vandrette overflader, hvorfor udslippet af støv vil bære næsten ingenting.

Bør en trappe behandles?

Umiddelbart efter overfladeslibningen, må der efterbehandles. Her vil du kunne vælge imellem olie, lak, lud eventuelt med hvidpigment. Hvid lak, hvid olie og hvid lud er efterstræbte overfladeløsninger til ethvert hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens egenskab og størrelse samt hvilken overfladebehandling der vælges. Vi har altid billig afslibning af trappetrin og trapper samt kort ventetid.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes